Nytt

TV4 oppsøkte tre helsestasjoner i Stockholm, Göteborg og Malmö. Med et skjult kamera og tolk sendte de skuespillere som lot som om de skulle gifte seg med menn som krevde at de var jomfruer. Legene de møtte var villige til å undersøke dem selv om de protesterte mot undersøkelsen. Ved helsestasjonen i Gøteborg tilbød også legen å sy den unge jenta i underlivet to dager før bryllupet slik at hun skulle fremstå som jomfru.

”Jag har gjort det hundratals gånger. På både barn och vuxna” sier en av legene.

jomfru

Legen snakket med utenlandsk aksent.

jomfru1

Og det gjorde denne kvinnelige legen også, som tilbød ny «jomfrudom».

Skådespelarna har efterfrågat en undersökning för att kunna intyga att en ung kvinna, som snart ska gifta sig, är oskuld. På samtliga mottagningar har läkarna gått med på detta, trots att den unga kvinnan protesterat.
RFSU jämför en sådan här oskuldskontroll med en våldtäkt.
– En kvinna som blir undersökt i sitt underliv mot sin vilja är ett övergrepp, punkt slut, säger Åsa Enervik, barnmorska på RFSU, till Kalla fakta.

Den humanitære stormakten Sverige beskyldes til og med for å bryte grunnleggende menneskerettigheter.

Hvor er de massive protestene mot undersøkelser av jomfrudom?

Oskuldskontroller är ett brott mot grundläggande mänskliga rättigheter, enligt FN, Amnesty och Human Right Watch. Och att Sverige inte har regler som uttryckligen förbjuder detta innebär att Sverige bryter mot internationella konventioner.

Trailer fra TV4s Kalla fakta

Og, wait for it, wait for it: Det gjelder selvfølgelig ikke bare islam. Det må bestandig poengteres. Og «tradisjonen» er over 2000 år gammel. Hipp hurra for ny-gamle tradisjoner som kommer til oss…

Aftonbladet  TV4