På Hamar er det mart´n i helgen. Tivoli, konserter og masse mennesker tilstede. En liten stund var det mye sirener å høre og ambulansehelikopteret var i lufta. Denne gangen var det ikke en trafikkulykke. Nyhetsoppdateringer på telefonen fortalte om skyting i Ottestad rett utenfor Hamar. Bildene i artiklene lignet på Åkershagan hvor det er asylmottak. Til slutt ble det bekreftet at åstedet var et borettslag ikke langt unna. Adressen er Godtlandsvegen, et borettslag som bærer preg av å være litt «slitent» for oss som sykler forbi der på søndagstur.

Der ble politiet i dag møtt med skudd når de var på oppdrag. Mannen som skøt måtte bøte med livet da politiet besvarte skytingen. Den ene politimannen er skadet og på sykehus. Diskusjonene om bevæpnet politi fortsetter sikkert etter denne episoden.

Det virker i grunnen helt greit at politiet har mulighet til å besvare skarp ild. Veien er lang til et våpen i bilen når kulene hviner rundt ørene.

Borettslaget der skyteepisoden fant sted høres ut som en blokk med sosialklienter på tjukkeste østkanten i Oslo. Uten å være alt for fordomsfull: Både det man ser med det blotte øyet, og det et søk på adressen viser, så er området preget av multikultur.

Storbyproblematikken finnes absolutt på Hedmarken. Naboer til skyteepisoden våger ikke å bli boende lenger.

Hun, mannen og de to barna på 13 og 14 år, har bodd i blokka i åtte år:
– Det har lenge vært mye fyll og bråk her. Slagsmål er ikke uvanlig. Det har vært politibiler og sykebiler rett som det er. På denne siden av blokka har det ikke vært på langt nær så ille som på den andre siden. Men det har bodd periodedrankere og mødre som er fratatt ungene sine her. Det har rett og slett vært skummelt å bo her. Etter det som skjedde lørdag formiddag tør ikke den ene sønnen vår å være hjemme lenger. Jeg ønsker ikke å bo her lenger, sier Østhagen og understreker:
– Vi er livredde for å bo her og vil flytte herfra!Hamar Arbeiderblad

Den skadde politimannen har det etter forholdene bra. Det er å håpe at både de fysiske og psykiske skadene ikke er til hinder for å fortsette jobben for å passe på oss andre.

Det ble løsnet skudd i en boligblokk i Godtlandvegen i Ottestad lørdag ettermiddag, hvor en politimann og en sivilist ble truffet. Sistnevnte døde av skadene, mens politimannen er stabil, ikke livstruende skadd – og behandles nå på sykehus. Han ble fraktet videre til Ullevål.
Mannen som løsnet skudd mot politiet er en politiet kjenner fra før, opplyser politimester Tormod Bakke på en pressekonferanse på politihuset i Hamar klokka 16.30.

Hamar Arbeiderblad