Politiet bekrefter at det har vært skyting i Yven i Sarpsborg torsdag kveld. En mann er skadd i hodet, men ved bevissthet.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 21. Noen timer senere kunne politiadvokat Anders Wiig i Sørøst politidistrikt bekrefte skytingen overfor NTB. Det var VG som meldte om hendelsen først.

Mannen er sendt til sykehus med hodeskader, men er ved bevissthet. Han forklarte at han ble oppsøkt av flere maskerte personer, og det ble løsnet skudd. Politiet kan ikke sikkert bekrefte at mannen ble truffet av skuddene.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad tok politifolk på seg finlandshetter og hjelmer da de ankom åstedet. De hadde også våpen, ifølge avisen. Politiet har sperret av området der skytingen fant sted.

– Vi er i gang med teknisk og taktisk etterforskning og har store patruljer ute. Vi vil ikke gå ut med om vi kjenner til gjerningspersonenes identitet. Vi ønsker heller ikke å kommentere om fornærmede har tidligere kjennskap til disse personene, sier Wiig.

– Mannen oppsøkte en nabo og sa han var skutt. Han hadde synlige skader og er tatt hånd om av helsevesenet, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB. Mannen behandles på Sykehuset Østfold på Kalnes.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.