Nytt

En kolonne på fire biler ble beskutt av egyptisk sikkerhetspoliti i ørkenområdet nær Libya  i den tro at det var jihadister. I virkeligheten var det mexicanske turister på utflukt. Tolv mennesker ble drept, hvorav minst to mexicanere. Ti ble såret.

Mexicanske myndigheter er opprørt og krever en forklaring.

Det egyptiske turistministeriet sier selskapet bak utflukten unnlot å informere myndighetene. De var ikke klar over at de var i området.

The tour company involved “did not have permits and did not inform authorities,” said Rasha Azazi, a spokesperson for the Egyptian Ministry of Tourism, adding that any trips to the Farafra area are required to be cleared by officials.

“They were not supposed to be there,” she said, but could not provide further information on the circumstances of the shooting.

Egypts ørken er blitt et farlig område etter at jihadistene har vokst i antall og dristighet.

Timesofisrael.com