Nytt

Pakistans president Asif Zardari har kommet med noen uttalelser om journalister som vekker oppsikt. Han sier de gir en skjev fremstilling og er farligere enn terrorister, ja, de er de virkelige terroristene fikk en delegasjon fra grenseområdene høre. De ble mildt sagt overrasket.

En næringslivsdelegasjon fra North West Frontier Province og Fata – de føderale administrerte stammeområdene – som herjes av jihadister og Taliban, hadde kommet til Zardari for å be om hjelp. De vil ha områdene erklært som kriseområde og hjelp til befolkningen. Men Zardari begynte plutselig å snakke om journalister, helt out of the blue:

«Journalists are the biggest terrorists,» President Zardari is said to have remarked while talking about the issue of terrorism in NWFP and Fata. In his view the journalists were bigger terrorists than even the terrorists.

Requesting anonymity, some of the delegation members told our sources that they were surprised by the Zardari’s remark as it was made out of context. They said no example of misreporting or distortion of facts by the media was given to justify the remark about journalists being terrorists.

«It came out of the blue. There was intensity of emotion when that statement was made,» a senior Peshawar businessman recalled. A PPP leader, who for obvious reasons wished not to be named, confirmed that the president did make the statement about journalists being terrorists.

Pakistanske medier stiller seg stadig mer kritisk til Zardaris administrasjon. Flere utnevnelser har vakt sterk kritikk. Også håndteringen av Mumbai-terroren er møtt med kritikk. Det er mulig dette er blitt for mye for Zardari.


Journalists are biggest terrorists: Zardari