IS har nettopp publisert et filmklipp som er tatt av en jihadist vandrende mot en belgisk togstasjon. Klippet har tittelen: «Vi er fremdeles her». Det var en terrorekspert som oppdaget filmklippet. I begynnelsen av videoen viser de hvor de er (Antwerpen), men ikke hvor de skal. De sa at vi er her og vi vil gå til angrep. Dette har skjedd tidligere i forkant av angrep og jeg mener at dette er en plausibel trussel, sier professor Ahmet Yayla .

Musikken i bakgrunnen er den samme som ble brukt i videoen før angrepet på Reina nattklubb i Tyrkia.

“At the beginning of the video they are showing where they are,” professor of Criminology, Law and Society at George Mason University, and former Counterterrorism Police Chief Ahmet Yayla said.

“They did not include the destination – but they said we are here and and we are going to attack.

“It has happened in the past with videos going up before an attack and I believe it is a plausible threat.

“The music in the background is the same which was used in the video before the attack on the Reina nightclub.

Det ble først hevdet at videoen som involverte Reina var falsk, men i ettertid viste den seg å være ekte, sier professoren. Dette siste filmklippet som er lagt ut fra Belgia skal være fra den samme videokontoen.

Daily Express

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂