Feature

Trafikskilt i Saudi-Arabien på vejen til Mekka.Mer fra Ayaan Hirsi Ali ‘s nye bog Kætter. Her en passage om islamisk apartheid:

«Da vesten langt om længe besluttede sig for at stå fast imod Sydafrikas apartheid, gjorde man det over en bred, både politisk og folkelig front. Kampagnen mod apartheid nåede ind i klasselokalerne og på sportsarenaerne, kirker og synagoger stod sammen på tværs af det religiøse spektrum. Sydafrikanske sportshold blev boykottet, der blev indført økonomiske sanktioner, og landet blev udsat for et intenst internationalt pres for at bevæge det til at ændre sit samfundssystem og den politiske styreform.

Med radikal islam har vi i dag et nyt og endnu mere voldeligt apartheidsystem, hvor folk undertrykkes, ikke på grund af deres hudfarve, men på grund af deres køn, seksuelle orientering, religion eller – blandt muslimerne selv – den form, deres personlige tro antager.»

(Side 239)