Nytt

I rapporten Espionnage Élysée lekket Wikileaks tirsdag etterretningsdokumenter fra National Security Agency (NSA), som etter sigende avslører en systematisk amerikansk overvåkning av blant annet de tre franske presidentene Francois Hollande, Nicolas Sarkozy og Jacques Chiraq, og en rekke andre fremstående franske politikere.

The top secret documents derive from directly targeted NSA surveillance of the communications of French Presidents Francois Hollande (2012–present), Nicolas Sarkozy (2007–2012), and Jacques Chirac (1995–2007), as well as French cabinet ministers and the French Ambassador to the United States. The documents also contain the «selectors» from the target list, detailing the cell phone numbers of numerous officials in the Elysee up to and including the direct cell phone of the President.

Karikaturtegningen på toppen av rapporten til Wikileaks synes å fordømme virksomheten til NSA i denne sammenhengen, og det gjør også deres grunnlegger Julian Assange i innledningen av lekkasjen:

«The French people have a right to know that their elected government is subject to hostile surveillance from a supposed ally. We are proud of our work with leading French publishers Liberation and Mediapart to bring this story to light. French readers can expect more timely and important revelations in the near future.»

Det er noe dypt hyklersk ved Wikileaks og deres modus operandi.

På den ene siden påstår de å forsvare retten til USAs allierte til å hemmeligholde informasjon. På den andre siden er hele deres eksistensgrunnlag å frata USA og deres vestlige allierte nettopp denne samme retten.

I denne bestemte saken har de for eksempel ingen kvaler med å offentliggjøre – for hele verden, og ned til den minste detalj – informasjonen de hevder å forsvare fra NSAs innsyn.

De gjør derav (som vanlig) massiv skade både på USA og en europeisk stat, til indirekte hjelp for fiender av den vestlige verden, mens de poserer som våre venner.

Det har blitt et mønster.

Hykleriet til Wikileaks minner mye om den hackerkulturen som de har vokst ut fra, og som de henter så mye støtte fra.

Denne består for det meste av venstreradikalere (som kaller seg for liberalister) i Guy Fawkes-masker (inspirert av tenåringsfilmen V For Vendetta).

Disse hevder å forsvare privatvernet, men hacker og offentliggjør på samme tid mer sensitiv informasjon om privatpersoner (bank- og mailkontoer, datingsider, sexrelaterte sider, apper, kontoer til Playstation, Sony etc.) enn noen stat i verden.

Som Wikileaks tar i praksis Anonymous aktivt parti for kineserne, russerne, og øvrige fiender av liberale samfunnsordninger i den internasjonale cyberkrigen (sist uke hacket de eksempelvis en rekke servere tilhørende kanadiske myndigheter, ifølge australske ABC.net).

Wikileaks og Anonymous har til felles at det beste de kunne ha gjort for sine påståtte liberale kampsaker, hadde vært å oppløse seg selv i morgen.

Douglas Murray har lenge vært en skarp kritiker av Wikileaks og Assange. I klippet under kan man se han avkle deres prosjekt.