Nytt

Usaamah Rahim, knivmannen som nylig ble skutt i en konfrontasjon med politiet i Boston, hadde opprinnelig planlagt å skjære hodet av den konservative og islamkritiske amerikanske bloggeren Pamela Geller, opplyser politikilder til CNN.

pamela-geller
Pamela Geller

Men av politiets telefonavlytting kan det se ut som om den umiddelbare blodtørsten hos Rahim var sterkere enn tålmodigheten:

But Rahim, a 26-year-old security guard who officials believe was radicalized by ISIS and other extremists, decided instead to target the «boys in blue,» a reference to police, according to court documents.

«I can’t wait that long,» he said of the original beheading plan, according to an FBI affidavit filed in federal court in Boston.

Det utpekte offeret i den opprinnelige planen er selv ikke i tvil om bakgrunnen for planen, nemlig utstillingen av Muhammed-tegninger hun var med å arrangere i Garland, Texas, hvor to attentatmenn ble drept av politiet:

Geller drew national attention last month after an off-duty police officer working security thwarted an attack at her organization’s contest for Prophet Mohammed drawings in Garland, Texas. She’s president of the American Freedom Defense Initiative, which includes subsidiary programs Stop Islamization of America and Stop Islamization of Nations.

«They targeted me for violating Sharia blasphemy laws. They mean to kill everyone who doesn’t do their bidding and abide by their law voluntarily,» Geller told CNN’s Erin Burnett after learning of the alleged plot.

 

CNN