SD er største parti blant svenske menn og tredje størst blant svenske kvinner. Lena Mellin i Aftonbladet klarer ikke å sette fingeren på hvorfor SD har suksess.

Partiledarna för de sju riksdagspartier som är äldre än SD borde alltså plocka ut sitt partis skarpaste hjärnor och friaste tänkare och skicka dem till ett fridfullt ställe. Där skulle de få stanna ända tills de har svaret på frågan vad den egna organisationen gör fel.
Sedan skulle de börja slåss. Mot Sverigedemokraterna.

De borde vara galna av ilska och frustande av vansinne av att en uppstickare tycker det var bättre förr slår dem på fingrarna i val efter val. I riksdagsvalet 2006 röstade 2,9 procent på SD. I valet därpå samlade de 5,7 procent. I valet höstas mer än fördubblades stödet för Sverigedemokraterna till 12,9 procent.

Inget parti har en utveckling som på något sätt kan mäta sig med den.

Hvordan kan folk snu ryggen til 100.000 nye innvandrere hvert eneste år? Så langt har det resultert i 55 no-go zones for pursvenskene.

 

Aftonbladet