Sakset/Fra hofta

Det kommer kanskje overraskende på mange at Geert Wilders og hans parti PPV ved et par anledninger har truet en tv-stasjon og en lokal forening til henholdsvis å fjerne en karikatur og avlyse et foredrag.

Flemming Rose mener en mann som til de grader er avhengig av ytringsfrihet, bør være forsiktig med forsøk på å begrense andres.

geert-wilders

 

Til gengæld forstår jeg ikke, at han kan tages alvorligt som en fortaler for ytringsfriheden, og det gælder ikke bare hans opfordring til at forbyde Koranen. Af antologien «Attacks on Freedom of Speech» fremgår det, at Wilders parti har en noget ensidig tilgang til retten til at ytre sig, især når det gælder kritik af ham selv. En satiretegning med Wilders indvandrerkritiske ytringer som tema blev således vist af en tv-station for nogle år siden. Wilders skildres her som en lejrvagt, der fører de indsatte til et gaskammer. Unægteligt en ond og proportionsforvirret satire, der på usmagelig vis spiller nazikortet, men havde Wilders ikke gjort noget lignende med Koranen? Wilders truede med boykot af tv-stationen, hvis ikke den fjernede karikaturen. Den nægtede, men da tv-stationen blev genstand for trusler, valgte den at fjerne tegningen.

Umiddelbart før frifindelsen af Wilders i 2011 kom det til endnu et forsøg på at stoppe en uvelkommen kritik. Denne gang drejede det sig om en forelæsning, der hvert år arrangeres af de lokale myndigheder i det nordlige Holland. Det år havde man inviteret den kontroversielle kulturhistoriker og debattør Thomas von der Dunk til at tale i anledning af årsdagen for afslutningen på Anden Verdenskrig. Von der Dunk er ingen fan af Wilders, og han ville benytte anledningen til at fyre en bredside af mod Wilders parti PVV. Den lokale partiformand for PVV gjorde det klart, at arrangørerne kunne se i vejviseren efter kommende forelæsninger, hvis de gav von der Dunk ordet. I første omgang blev forelæsningen aflyst, men Wilders’ koalitionspartnere i regeringen trådte til og sørgede for, at den blev gennemført. Wilders er en mand, der ikke lægger fingrene imellem i sin kritik af ikkevestlig indvandring og islam.Helt fint, men hvorfor forsøger han på usaglig vis at lukke munden på dem, der angriber ham og hans parti?

Hvorfor forsøger han på usaglig vis at lukke munden på dem, der angriber ham og hans parti?

Jyllands-Posten 28. april 2015

Les også

-
-
-
-
-