Gjesteskribent

Den 9. februar 2014 stemte 50,3 procent af de schweiziske vælgere ja til at begrænse masseindvandringen, også den fra EU. På trods af at Schweiz ikke er medlem af EU, har alpelandet hidtil måttet acceptere, at den fri bevægelighed hen over grænserne også gælder for Schweiz.

Folkeafstemninger er almindeligt forekommende i Schweiz i et omfang, som andre europæiske lande kun kan drømme om. Kan man samle 100.000 underskrifter i løbet af 18 måneder, skal der være folkeafstemning om forslaget. Stemmes der ja med et flertal uanset valgdeltagelse, skrives loven direkte ind i den schweiziske grundlov. Et eksempel til efterfølgelse.

I løbet af tre år skal den schweiziske regering stille med et konkret forslag til, hvordan indvandringen til Schweiz begrænses. Helt i overensstemmelse med landets demokratiske traditioner.

EU er som bekendt ikke demokratisk. EU er en mastodont, der har det som sit hedeste ønske at ødelægge Europas nationalstater. Det vidste vi godt i forvejen, men den seneste reaktion fra molokken har understreget dette.

popowski_maciej_pap_640

Bruxelles’ chefforhandler med Schweiz hedder Maciej Popowski. Han er polak, og efter hans opførsel at dømme må han have været kommunist før Murens fald. Han opfører sig i hvert fald sådan, idet hans demokratiske sindelag er så beskedent, at selv et knappenålshoved udgør for stort et areal. Her er, hvad Maciej Popowski har meddelt for få dage siden:

”Det er utænkeligt, at nogen tager et skridt tilbage. Sikkerhedsklausuler tilhører fortiden.” Det er ifølge Maciej Popowski ”uundgåeligt”, at Schweiz må afholde en ny folkeafstemning. Schweiz må ”uden tvivl” stemme igen før udgangen af 2016. Og denne gang skal schweizerne huske at stemme helt rigtigt, sådan som EU ønsker det.

Det åbne autoritære styre

Vi andre takker Maciej Popowski for at sige tingene så klart. Vi vidste det godt i forvejen, men det er sjældent, at et højtstående medlem af den anløbne EU-flok åbent indrømmer, at demokratiet kun gælder, når det ikke går EU imod.

EU er virkelig vor tids svøbe. Historiens losseplads venter på EU, men før det sker, kan EU nå at forrette mange ulykker. Lad det ikke vare for længe med at vise anti-demokrater med totalitære tendenser som Maciej Popowski vintervejen.

 

Opprinnelig på artikkelforfatterens blogg den 11. april 2015.