Hvis Andreas Lubitz hadde så store psykiske problemer som Bildzeitung påstår, kan moderselskapet Lufthansa stå overfor enorme erstatningskrav og tap av omdømme. Lufthansasjefen Spohr sa han hadde et avbrekk på fire måneder i 2009, av medisinske årsaker. Legesekretesse gjør at han ikke vet nøyaktig grunnen. Uansett Lubitz tok både psykiske og fysiske tester da han gjenopptok treningen og gikk gjennom «with flying colours», sa Spohr.

lubitz(4)[1]

Men Bild sier at han fikk psykiatrisk behandling i halvannet år og at flyskolen i Phoenix mente han ikke var kvalifisert til å føre et fly. Dette er Lufthansas egen flyskole.

On Friday however, the German newspaper Bild said that the Lufthansa flight school in Phoenix, Arizona had designated Lubitz at the time as “not suitable for flying”.

The newspaper said he spent a year-and-a-half receiving psychiatric treatment. Several times he was forced to repeat his flying classes because of depression, before he successfully finished his training. In 2009 he was diagnosed with a “severe depressive episode”, Bild reported.

He was given “special regular medical examination” by a doctor as well as the coding “SIC”. This coding also appeared on his pilot’s licence.

Hvis disse opplysningene stemmer er de ødeleggende for Lufthansa.

Det andre forholdet rundt Lubitz gjelder hans kjærlighetsliv. Nær sagt samtlige medier har rapportert hvor normal og veltilpasset han var. Men nesten ingen nevner hans kjærlighetsliv. Det er påfallende. Nå kommer det frem at han hadde en kjæreste og samboer, i hele syv år.

Citing police sources, Bild said the investigation is examining whether Lubitz had been suffering from a “personal life crisis”. He is said to have had a relationship crisis with his girlfriend and to have suffered emotional problems. The local Westerwälder newspaper said Lubitz and his girlfriend had been together for seven years and were living in a flat in Düsseldorf.

 

http://www.theguardian.com/world/live/2015/mar/27/germanwings-crash-details-emerge-of-the-co-pilot-who-crashed-his-plane-live-updates