Theresa May vil stenge moskéer som huser fanatikere. Hun sier at Storbritannia har tolerert ekstremistene altfor lenge og at de nå må skjønne at spillet er ute. Britiske verdier skal komme først. En rekke tiltak skal iverksettes:

  • Stenging av moskéer og andre steder som er vertskap for ekstremister
  • Svartelisting av personer og organisasjoner som det offentlige ikke skal ha kontakt med
  • Alle utenlandske religiøse ledere som innehar religiøse verv må snakke engelsk
  • Forby offentlig hatpredikering – også på internett
  • Forby ekstremistgrupper selv om de ikke er definert som terrororganisasjoner
  • Innvandrere som ankommer med visa må erklære at de vil respektere britiske verdier
  • Uavhengig gjennomgang av driften av shariadomstoler
  • Forbud mot asyl for terrormistenkte
  • Kutt i oversettingstjenester

26EC7B3200000578-3006962-image-m-81_1427122402168

Theresa May er kandidat til å overta etter Cameron etter at han igår meldte at han ikke vil stille til gjenvalg etter neste parlamentsperiode.

Mrs May said the aim was to ensure ‘nobody unwittingly lends legitimacy or credibility to extremists’ and ensure ministers don’t just speak to ‘self-appointed and often unrepresentative community leaders’.

Closure orders would be served on any premises owned or occupied by extremists or used to host extremist speakers – including mosques.

She called for a new partnership to defeat the fanatics, saying: ‘To those who do not want to join this new partnership, to those who choose consciously to reject our values and the basic principles of our society, the message is equally clear: the game is up. We will no longer tolerate your behaviour.’

056267B8000005DC-0-image-a-12_1427066659580

 

Hva nå Anjem? Rekker du å holde en siste, hatefull tale?

Anjem Choudary er nettopp blitt invitert til å tale i Oxford Union (som anser det som et privilegium!). Han fikk invitasjonen dagen før Theresa May fremla de nye forbudene. Han uttalte:

‘I am still on police bail after being arrested by Scotland Yard in September last year.

‘But the police can’t stop me from speaking. They can’t stop me from going to the Oxford Union where I’ve been invited to speak.’

Problemet med hatpredikantene er at det er et enda større publikum som venter dem i fengelsene, skulle de bli fengslet og dømt. De er normalt vanskelige å bli kvitt. Anjem Choudary har dog sagt at han vil reise frivillig til Syria:

‘I believe people should be allowed to travel where they want to and go to ISIS controlled territory to live under Sharia law,’ he said.

‘I would love to travel to Syria and take my wife and children with me, not to commit terrorism but to live under Sharia law. I had my passport taken away from me in September. If you give me a passport, I will go.

Men gi nå mannen et pass!

‘In Britain women who don’t have their basic needs fulfilled are having to prostitute themselves. Elderly people are having to choose between food and heating their houses. In ISIS territories they are given food and water and have gas.’

He said that was only a matter of time before Sharia law is enshrined in the British constitution.

‘There is nothing anyone can do to prevent it,’ Choudary said. ‘A few years ago the government said if you don’t want to live by our laws then you can go. If you stop people leaving and take away their passports they have no choice but to bring Sharia law here. It is better to let them go.

‘Communism is dead, capitalism is dying, Islam is the future. Islam is the fastest growing religion. I have no doubt that one day the whole of the world will be governed by Sharia and the flag of Islam will fly over Big Ben, when justice prevails.’

Slipp ham ut!

Oxford-Union-invites-hate-preacher

Daily Mail