Så var ikke terrorangrepet i Tunis over likevel. Det var fem i alt. De rakk å sperre 40 turister inne i nasjonalmuseet og 19 ble drept, av dem 17 turister.

Tre terrorister skal være på frifot.

Det sies nå at dødstallet vil stige.

tunis.bardo

foto: Full panikk da terroristene angrep.

Det er en massakre.

Først het det at angrepet var over, med åtte drepte. Så innkalte statsminister Habib Essid til pressekonferanse og kunne fortelle at hele 19 var drept, blant dem tyskere, polakker, italienere og spaniere. Men de respektive regjeringer er ikke varslet.

Tunisia blir ikke det samme med et angrep på dette nivået. Turistindustrien vil lide og ikke bare i Tunisia. Mange vestlige vil lure på om det er noe muslimsk land som er trygt for dem. Det er hva IS ønsker å oppnå: skremme utlendingene vekk og frata myndighetene inntekter.

Det er krisemaksimering gjennom terror.