Tavle

Kart: Google Maps.

NTB-DPA kunne mandag opplyse at en fransk turist ble knivdrept i Tunisia:

En fransk turist ble drept og en tunisisk soldat såret da en gjerningsperson gikk til angrep på dem med kniv nord for Tunis, ifølge myndighetene i Tunisia.

De to ble knivstukket da de var på vei ut av et offentlig bad i Zarzouna-området i provinsen Bizerte, opplyser det tunisiske innenriksdepartementet.

Den lokale radiostasjonen Mosaique FM melder at turisten ble stukket i halsen og brystet. Soldaten er lagt inn på sykehus. Etterforskningen pågår fortsatt, opplyser innenriksdepartementet til radiostasjonen.

I juni 2017 ble to tyske turister skadd da de ble knivstukket i nærheten av byen Hammamet nordøst i landet.

Men man sitter liksom med en følelse av at den viktigste informasjonen mangler. Og såvel franske (Actu17) som italienske kilder (ANSA) kan opplyse at gjerningsmannen ropte «Allahu akbar» da han drepte den franske turisten.

Det er gått en stund siden de siste islamistisk motiverte massedrapene på vestlige turister i Nord-Afrika, og halshuggingsdrapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko i desember 2018 er vel forlengst gått inn i den offentlig glemselen, men det er altså ikke risikofritt for vestlige å dra til islambeltet nå heller.

 
 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!