Tegneserieskaper Linnéa Johansson liker ikke at superhelter er så tøffe. De påvirker barna på en feil måte. Når Spiderman aldri gråter så er ikke det representativt for virkeligheten.

I hvilken grad er superhelter representative for virkeligheten?

– Han holdt inne gråten fordi er opptatt av å være tøff og fordi han har fått med seg at Spiderman aldri gråter. Da ville jeg lære ham at det er ikke representativt for virkeligheten, og den beste måten å gjøre det på er å vise at superhelter også kan ha en myk side, sier hun.

Linnéa Johansson har derfor laget noen tegninger med superheltene i uvante situasjoner. Spiderman sitter og bæsjer. Hulken kommer fra butikken med bærepose og barn. Batman har på seg skjørt og danser ballett. Dette er bidraget til en mykere verden.

Linnéa Johansson drømmer om å lage bok med superheltene i uvante situasjoner, men Marvel eier rettighetene på figurene. Slikt gjør en kvinne forbanna.

Hva med å finne opp sine egne myke superhelter?

Nå drømmer hun om å lage bok med superheltfigurer i ikke-typiske situasjoner, men er usikker på hvordan Marvels advokater ville forholdt seg til det.

– Jeg er redd for å bli saksøkt. Mediekonsernene har jo monopol på disse figurene. Det gjør meg forbanna, sier hun.

http://www.dagbladet.no/2015/03/08/kultur/tegneserier/tegneseriefigur/superhelter/tegninger/38086324/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂