Nytt

Document siterte nylig Politiken på at hundrevis av muslimer hedret København-terroristen Omar Abdel Hamid el-Hussein under hans begravelsesseremoni fredag. Nå har Politiken redigert sin artikkel. Det skal ha vært tale om flere tusen frammøtte ved moskéen, ikke flere hundre.

I en tidligere version af denne artikel skrev vi ‘Flere hundrede mennesker var i eftermiddag samlet ved moskéen på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter’. Det er ikke korrekt. Der var flere tusinde samlet til fredagsbønnen, og vi har nu præciseret i artiklen, at der er tale om flere hundrede, der tog til moskeen for at tage afsked med den dræbte.

Riktignok presiseres det at hundrevis, ikke tusenvis, tok til moskéen med den hensikt å ta farvel med el-Hussein. Men hva gjorde da de andre tusen der? Dersom Anders Behring Breivik hadde blitt drept på Utøya, og tusenvis samlet seg i kirken under hans begravelsesseremoni, hva slags konklusjoner ville man da ha trukket?

NRK har sluppet bilder av at begravelsesbilen eskorteres gjennom København. Det er ingen tvil om at terroristen behandles som en folkehelt i det muslimske samfunnet.

 

Politiken