Sakset/Fra hofta

Siden det er Holocaust-dagen må statsminister Erna Solbergs kommentar i Aftenposten finne seg i å bli vurdert ut fra det som er hensikten: å bekjempe antisemittisme.

Gjør den det? Solberg nevner mange forbrytelser mot jøder i særlig Frankrike i nyere tid. Men hun sier ikke hvem som har begått dem.

Hun sier ikke hvem det var som brøt seg inn til det jødiske unge ekteparet og voldtok kona etter å ha bundet mannen. Hun sier ikke hvem det var som angrep det jødiske museet i Brussel. Hun skriver «mange husker kanskje» … Ja, vi husker, og vi husker så godt at vi ser at Solberg smyger unna. Hvem er det som dreper jøder i dagens Europa?

"Now here's a concept that could really work for us: anti-Semitism with a human face."

Hun sier angrepene forsvinner og «hverdagen kommer tilbake». Hvorfor gjør den det? Kan det være fordi pressen smyger unna, akkurat som statsministeren?

Solberg forsøker å forklare volden mot jøder:

Det er urimelig at europeiske jøder skal måtte svare for Israels krigshandlinger på Gaza. Norge skal være et samfunn hvor alle skal føle seg trygge.

Men det er ikke derfor jøder i Europa føler seg utrygge. Gaza er bare et påskudd. De er utrygge fordi Europa har fått en stor muslimsk befolkning, og blant dem er det en stor andel unge som hater jøder og viser det. Hvis Solberg ikke har møtt dette jødehatet, så lever hun isolert. Det er det mange som gjør i dagens Norge, bevisst. Men da kan man ikke skrive artikler om antisemittismen.

Bevisst mørklegging

I stedet penser Solberg over på hatsporet: at antisemittismen er del av …

«en trend der ulike minoriteter i Norge forteller om hatytringer med bakgrunn i religion og etnisitet».

Solberg grupperer hat mot én minoritet sammen med hat mot en annen. På den måten slippe hun å ta stilling til at en stor gruppe hater en liten gruppe. I klar tale: Hun gjør muslimer til ofre på samme måte som jøder. Men hva hvis de er mer overgripere og mer hatefulle enn ofre?

Som sosialistene

Solberg havner i samme fallgrube som sosialistene som utropte alle frigjøringsbevegelser til helter, enten det var Vietcong/FNL eller PLO/Fatah. Dermed var det umulig å forstå båtflyktningene fra Vietnam og umulig å forstå at palestinsk terror var terror, ikke frigjøring.

vietnam.boatpeople (1)

Foto: Det stred mot logisk fornuft at vietnameserne skulle flykte etter at de var frigjort av FNL. Fenomenet satte venstresiden i Vesten i forlegenhet. Politisk undertrykkelse var noe som hørte Ky-regimet til, ikke Vietcong. Derfor fikk ikke politiske omskoleringsleirer og tvang særlig oppmerksomhet. At folk var villig til å risikere livet for å unnslippe «frigjørerne», var noe man hadde vanskelig for å ta inn over seg.

En stor del av venstresiden har ennå ikke frigjort (sic) seg fra denne selvpåførte tvangstrøyen.

Nå fører politisk korrekthet til samme selvpåførte munnkurv.

Forsiktig

Solberg forsøker forsiktig å påpeke at også minoriteter bør feie for egen dør.

både majoritets- og minoritetsbefolkningen (må) ta ansvar og slå ned på intoleranse innad, så vel som mellom ulike miljøer.

Tror hun unge norske muslimer tar hintet? Tror hun lærere føler at de har ryggdekning til å ta et oppgjør med antisemittismen i klasserommet?

I stedet signaliserer Solberg svakhet og feighet.

Hennes ytring blir et skuebrød: Se hvor anstendige vi er!

Erstatning

Politikk erstattes av viljeserklæringer:

Vi må alle vise klar støtte til det jødiske samfunnet i Norge etter terrorangrepene i Paris. Den jødiske minoriteten skal ikke stå alene. Ingen minoritet skal stå alene. Norge skal være et trygt land å bo i for oss alle.

Dette er like tomt som da hennes forgjenger Thorbjørn Jagland «fordømte» selvmordsbomberne i Jerusalem på midten av 90-tallet. Uforpliktende honnørord.

For hva betyr det å vise støtte? Det svarer ikke Solberg på. Støtte betyr å navngi dem som angriper jøder, enten det er venstreradikale eller islamister. I begge tilfelle sitter de svært nær henne.

Dét er problemet.

 

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Den-jodiske-minoriteten-skal-ikke-sta-alene-Ingen-minoritet-skal-sta-alene-Vi-ma-alle-vise-klar-stotte-7875627.html