Nytt

Hvorfor var ikke USA representert i marsjen? De fleste ville tatt det som en selvfølge, men USA var faktisk ikke representert. Justisminister Eric Holder var i Paris, og skulle deltatt, men plutselig het det mystisk at han var «i møte». Med hvem? Alle av betydning deltok i marsjen.

Så hva var grunne?

En slik uteblivelse kan ikke skyldes på en glipp, for hva vil ikke verden tolke inn i et slikt fravær: At USA ikke ønsker å støtte en marsj som ikke bare er en minnemarsj, men en støtte til ytringsfriheten? Obama burde vite at USA ikke kan tillate rom for slike spekulasjoner.

– Det er for slike situasjoner Gud oppfant visepresidenter, skriver Fareed Zakaria.

Joseph Biden skulle vært i sentrum av marsjen, mellom Hollande og Netanyahu. Hans ansikt ville formidlet at USA støtter Europa, ikke minst fordi massakren i Paris omtales som Europas 9/11 og kalles 9/1. Terroren er kommet til Europa, og USAs plass sto tom. Det er uholdbart og ubegripelig.

Roger L. Simon i pjmedia.com er enig i at fraværet var bevisst.

Obama is a man known for his political expediency more than anything, indeed above anything, and also for being a constant campaigner.  It was obvious that going to Paris would have been good public relations and that therefore not attending was a deliberate choice.

Han tror grunnen er at Obama eller hans utsendte kunne komme til å måtte si noe om terror og islam, og det er utenkelig for denne administrasjonen. Det finnes ikke noen slik link. Statsminister Manuel Valls snakket rett fra levra da han var på besøk i byen Evry:

This situation had already been amplified by French Prime Minister Manuel Valls doing something completely outrageous and unjustified, indeed anathema, in the Obama worldview.  He declared war on radical Islam.  From the NYT (who were probably equally mortified):

Prime Minister Manuel Valls declared Saturday that France was at war with radical Islam after the harrowing sieges that led to the deaths of three gunmen and four hostages the day before. New details emerged about the bloody final confrontations, and security forces remained on high alert.

“It is a war against terrorism, against jihadism, against radical Islam, against everything that is aimed at breaking fraternity, freedom, solidarity,” Mr. Valls said during a speech in Évry, south of Paris.

Imagine, the nerve!

Another subject Obama rarely broaches is anti-Semitism, although he might have bit the bullet and mentioned it this time.  Hollande certainly did — and attended sabbath services at the Grand Synagogue of Paris with Netanyahu. … Well, that might have made Obama a tad uncomfortable.

 

http://pjmedia.com/rogerlsimon/2015/01/11/baracknestpascharlie-why-didnt-obama-go-to-paris/?singlepage=true