Tommy Robinson holdt et foredrag ved Oxford University i november, men det var ikke før igår at videoen fra møtet ble publisert. For de som har fulgt med på EDL og deres historie burde navnet Tommy Robinson være velkjent som den tidligere lederen og grunnleggeren av English Defence League.

Oxford Union ble, naturlig nok, kritisert for å ha invitert Tommy Robinson til å fortelle dem om EDLs oppstart og tanker om sex-grooming i Rotherham og andre byer. De har også tidligere forsøkt å få Tommy Robinson som foredragsholder, men han har siden i sommer hatt ett års lovpålagt innskrenket ytringsfrihet. Denne vil bli opphevet 22. juli 2015.

Et protestbrev fra Oxford Unite Against Fascism angående foredraget lød:

‘By inviting Tommy Robinson the Oxford Union is contributing to a climate of Islamophobia which only encourages fascists onto the streets of Oxford. The Oxford Union should not be giving racists and Islamophobes the prestige of speaking at their institution and we demand Robinson’s invitation is withdrawn.’

Men studentene forsvarte beslutningen på grunnlag av ytringsfriheten. Etter foredraget meldte flere studenter via sosiale media at selv om de var uenige i Tommy Robinsons syn på islam, var de fornøyde med å ha hørt foredraget hans.

Mr Robinson told students about the roots of the EDL and claimed it was a response to the ‘religious intolerance’ of some Muslims in his home town of Luton, Bedfordshire.

Talking about recent child abuse revelations in Rotherham, he said: ‘Fear paralysed Rotherham’s police force, the media and the politicians. The police facilitated the rape of children for 20 years because they were afraid of being called racist.’

He claimed Woodhill Prison, where he was sent after being jailed in January, is an ‘ISIS training camp’ where ‘the radicals are running the wings’.

 

T.Robinson

På hjemmebane i Luton

Klasseskillet lever i beste velgående i Storbritannia og Oxfordstudenter deler sjelden bakgrunn med Tommy Robinson og hans like. Om studentene ikke deler hans syn på innvandring og islam, så bidro kanskje foredraget til å øke forståelsen for at alle ikke er like positive til utviklingen.

238A412800000578-0-image-15_1417083156793

«Clothes maketh the man» som Shakespeare skrev. Er han kledd for anledningen eller en «fascist i dress» slik motstanderne ville sagt?

 

Snaphanen.dk  Tommyrobinson.co.uk  Daily Mail  Oxford Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.