Nytt

Idag er det valg i Rochester. Ukip har ligget 12 prosentpoeng foran de konservative på meningsmålingene. Det ryktes om flere Tory-avhoppere.

PX1100711053546772_3110841c

Mark Reckless – Ukipkandidat i Rochester

Farage

Nigel Farage er på plass (og var tidlig oppe!)

B20XQ87CEAAgHrs

David Cameron forlangte at ALLE hans konservative representanter skulle bedrive valgkamp i Rochester. De måtte sågar signere på tavlen at de hadde vært der! Enkelte ble rapportert av avisen Independent å bare ha vært der i få minutter (for å signere?) før de løp avgårde til togstasjonen for å komme seg tilbake til London.

Ukip tas på alvor. Risikoen for at flere konservative rømmer over er stor. De som ønsker å bytte parti før parlamentsvalget i mai må imidlertid være trygge på at de tar med seg velgerne over, ellers blir de jobbløse. Men hvis de ser at to kandidater kan få det til, vil sikkert fristelsen være stor for enkelte. 

By-election er forøvrig et suppleringsvalg og IKKE et omvalg, slik NRK feilaktig beskriver det.   

The Telegraph  Independent