På siste landsmøte i september glemte Labour-lederen Ed Miliband deler av talen. Den biten som omhandlet innvandring var blant de utelatte sakene. Nå skal det tas igjen og idag er det løfter om innstramminger både her og der.

_78476976_78476971

Fremdeles ikke veldig fotogen

Ed Miliband vil innføre nye lover om innvandring som skal skape klare, troverdige og konkrete forandringer i løpet av måneder hvis Labour vinner neste års valg. Han lover også en slutt på tomme løfter når det gjelder innvandring – hvis han blir statsminister. 

Mr Miliband pledged action on border checks, exploitation and opportunities available to UK workers.

David Cameron has promised «further action» to curb immigration.

Mr Cameron has said his aim of reducing the figure to below 100,000 is still achievable.

In recent days, it has been reported that the coalition could seek an «emergency brake» to stop EU migration after it reached a certain level or to limit the number of National Insurance numbers issued to new arrivals from the EU. Mr Cameron is attending an EU summit in Brussels on Thursday and Friday.

Ed Miliband gjentok Labours løfte om å telle alle som reiser inn og ut av Storbritannia og å gjøre det ulovlig for jobbsentrene å kun rekruttere fra utlandet. Han lover også å «søke forandring i Europa»:

  • Longer transitional controls on immigration when new countries join the EU
  • Stopping child benefit and child tax credits being paid to children living abroad
  • Doubling the period of residence before people would be entitled to benefits

 Han sa videre:

«We should seek to tackle the concerns that people have … We must understand these are real issues and show that we are ready to act on them. That is why I have changed Labour’s approach on immigration.»

Eh, nei, den er for tjukk, Ed. Ingen kjøper dette etter at Labour åpnet dørene på vidt gap og innvandringen skapte press på skoler, boliger og helsevesen. Dette presset har ikke blitt mindre og ingen har glemt at det var Labour som trodde at det bare ville komme omtrent 13.000 polakker. For ikke å snakke om det store plottet om å regelrett importere velgere (det var forøvrig en suksess – ihvertfall for Labour).

Sannheten er heller at Ed er bekymret for sin egen og Labours fremtid. Ukips nye satsningsområde er i det tradisjonelt mørkerøde nordlige England. Her er det flere Labourkandidater som befinner seg på gyngende grunn. Den siste Labourkandidaten ble valgt med en margin på usle 618 stemmer. Det er oppsiktsvekkende i en by hvor det sies at et esel ville blitt valgt – om bare noen satte på en Labour-rosett.

Valget til våren vil bli et kappløp om hvem som kan stramme inn mest og raskest på innvandringen til Storbritannia.

Forleden dukket det opp en leserkommentar i The Times som treffende beskrev situasjonen:

«Ukip is to policy what the catwalk is to fashion: it launches outrageous and populist policies not in expectation that they will be adopted, but in order to watch the mainstream parties manufacture high street versions that are buyable.  We will never wear Ukip, but everything on offer at the election will have been influenced by it.»

Reuters  BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂