Belgia har lenge vært et splittet land med sin flamske og franske deling. To språk og to ulike kulturer. Det gir dårlig motstandskraft når fremmede kulturer banker på.

Flamske Flandern og franske Vallonia, med Brussel som en slags fredsdommer i midten, er altfor opptatte til å krangle seg imellom til å se hva som skjer med det konstruerte landet. Belgia har vært Europas slagmark siden 30 års-krigens slutt i 1648.      

En ny fiende kommer nå fra Belgia selv: Sharia4Belgium. Den salafistiske jihadorganisasjonen er blitt Europas jihad-senter. Belgia har med sine 11 millioner innbyggere hele 300 jihadister (og det er de man vet om).

Belgia

There are roughly 2,500 European Union citizens who have gone to fight in Syria, counterterrorism analysts estimate based on official data, with about 700 from France, 500 from the U.K. and 400 from Germany. Unofficial estimates run much higher.
Belgian authorities say roughly 300 Belgians—80 from Antwerp and nearby cities—have traveled to Syria, a disproportionate number for a country of 11 million. Many of them were members of Sharia4Belgium or have links to the group, the authorities say.

Denne uken begynte en rettssak mot åtte av de 46 mistenkte fra Sharia4Belgium. Rettssaken er en av de største terroristsakene i Belgias historie. I sentrum står Sharia4Belgium og deres indoktrinering av unge muslimer via sosiale media og forelesninger før de sendte dem til Syria for å krige.  

«Sharia4…legg til land» eksisterer i flere land i Europa. Sharia4Norge ble forsøkt etablert i 2012 av nylig arresterte britiske Anjem Choudary.

Choudary er ivrig på Twitter:

Anjem

Wall Street Journal  

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂