Selv NRK kan ikke unngå å stille ut Over-Sveriges nevrotiske relasjon til Sverigedemokraterna. Man har vært og snakket med en SD-representant i Botkyrka:

I gangene er det enkelte som ikke hilser når de går forbi lokalpolitikeren fra Sverigedemokraterna. I det politiske Sverige er det ikke stuerent å representere et parti som går til valg på å redusere innvandringen med 90 prosent.

Statsviter Andreas Johansson Heinö forklarer hvordan det henger sammen i den svenske konfesjonsstaten:

– Alternativene til en åpen innvandringspolitikk blir sett på som forkastelige. Det har blitt en identitetsskapende del av svensk politikk. For å være en hederlig politiker må man støtte den åpne linjen, sier han.

Generation Identitaire på svensk.

Problemet er at det glipper. Et flertall av Expressens lesere dristet seg til å hevde i en meningsmåling on-line at Jimmie Åkesson vant en politisk debatt. Så hva gjør man? Jo, man fjerner målingen fra nettet.