I en kommentar i Aftonbladet skriver Jimmie Åkesson at Sverigedemokratene krever redusert innvandring og ikke vil gi sin støtte til neste regjering med mindre de får gjennomslag for dette kravet.

akesson1

 Vi tar ansvar för Sverige och är beredda att samtala med alla partier. Men så länge man väljer att prioritera massinvandring till Sverige före såväl välfärd som förbättrad hjälp i flyktingarnas närområden kan man inte räkna med vårt stöd. Vi kommer varken att stödja Reinfeldt eller Löfven om man inte är beredda att lägga om prioriteringarna. Vi har varken viljan eller mandatet från väljarna att rösta fram en regering som så tydligt väljer att köra svensk ekonomi i botten utan att för den delen göra den insats för världens flyktingar som krävs.

Sverigedemokraterna räds heller på intet sätt ett nyval som då än mer kommer sätta fokus på den ansvarslösa invandringspolitiken.

«En majoritetsregering efter valet är inte sannolik», skriver Åkesson.

 «I dag har bubblan spruckit. Statsministern kan inte längre dölja att den expansiva invandringspolitiken för med sig stora kostnader. Det går inte längre att tysta ned, föra över pengar från biståndsbudgeten och lägga över ansvaret på kommunerna.»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂