Sverige styrer lige lukt mod den økonomiske afgrund. Tallene viser det. Vi er vidner til en helt uhørt katastrofe, hvor et tidligere velfungerende samfund nu kører på pumperne.

Sverige er selv i en skør europæisk virkelighed et ekstremt tilfælde. Den svenske befolkningssammensætning ændres i rasende takt, og etniske svenskere vil komme i mindretal et stedmellem 2038 og 2060. Svenske politikere og medier er de mest ansvarsløse og løgnagtige på den vestlige halvkugle. I skrigende modsætning til sandheden påstår de, at indvandringen er en økonomisk fordel for Sverige (se under den 26. juni 2014). Blot som eksempel er ca. 85 procent af dem med svensk oprindelse i den arbejdsdygtige alder i beskæftigelse, mens det for flygtninge efter syv års ophold i Sverige gælder for omtrent halvdelen.

48 milliarder ekstra på fire år

Migrationsverket, der som den svenske udlændingestyrelse står for flodbølgen af indvandring i form af især asylsøgere, har netop meddelt, at man behøver ekstra 48 milliarder svenske kroner over de næste fire år som følge af den enorme tilstrømning til Sverige. Migrationsverket anslog i sidste måned, at der i år vil komme mellem 75.000 og 89.000 asylsøgere (side 2).  Årligt skal de svenske skatteydere derfor bløde ekstra 12 milliarder om året. Man forstår det, når finansminister Anders Borg for nylig udtalte, at der ikke ville blive meget at gøre godt med på næste års finanslov i Sverige på grund af massetilstrømningen.

Hvad det svenske mareridt må koste svenskerne hvert eneste år, og stigende for hvert år, er uhyggeligt at tænke på. Jan Tullberg anslår, at det drejer sig om 125 milliarder svenske kroner årligt, måske helt op til dobbelt så meget, når man medregner effekten af, at indvandring presser etniske svenskere ud af arbejdsmarkedet. Uanset at det beløb lyder næsten for højt, er det uden for enhver tvivl, at personer med ikke-vestlige rødder i gennemsnit koster svenskerne det hvide ud af øjnene, når deres beskæftigelse er langt lavere end de etniske svenskeres.

Skoleresultater

Vil det ikke løse sig selv, spørger de velmenende, når de nyankomne og deres børn har vænnet sig til landet højt mod nord? Nej, det tyder absolut intet på.

I en rapport fra december 2013 bliver det slået fast, at samtlige ikke-vestlige grupper klarer sig rædselsfuldt i gennemsnit i den svenske grundskole. Mens ni procent af elever med svensk baggrund ikke kunne erklæres egnede til gymnasiet (det kan i parentes bemærket ikke svære svært at komme i det svenske gymnasium), var det 35 procent af de udenlandsk fødte. Mere end halvdelen af personer født i Afrika kunne ikke kvalificere sig. Blandt afrikanere med mere end ti års ophold i Sverige var det stadig 26 procent, der ikke kunne komme i gymnasiet.

Skyldes det, at elever med indvandrerbaggrund diskrimineres ved karaktergivningen? Nej, naturligvis ikke, fristes man til at sige. En rapport fra 2007 viste, at elever med ikke-svensk baggrund tværtimod fik for høje karakterer af deres lærere. Dette kunne man vise, når man sammenlignede deres præstationer ved nationale prøver med de svenske elever.

Heller ikke efterkommerne, født og opvokset i Sverige, kan finde ud af det som gruppe betragtet. I PISA-undersøgelsens matematikdel fra 2013 kunne ni procent af de svenske elever klare en toppræstation. Det kunne kun to procent af de udenlandsk fødte. Endnu mere sigende og ildevarslende end dette lave tal kunne ikke-vestlige efterkommere kun hæve sig op til 2,5 procent med topresultat.

Fremtiden

Er et Sverige, der bryder mere og mere sammen år for år. Den svenske velfærdsstat går den vej, hønsene skraber, og landet med den smukke natur forvandles til et tredjeverdensland. Blandt mange vestlige skrupelløse politikere tager de svenske prisen.

P.S.

Sidste nyt er, at statsminister Fredrik Reinfeldt erkender, at pengene bruges på asylsøgere og ikke på de svenskere, der har arbejdet og betalt skat for dem. Det er historisk, at en svensk statsminister indrømmer, at det her koster det hvide ud af øjnene. Får det Fredrik Reinfeldt til at bebude en kursændring? Nej da. Han beder svenskerne om at betale ved kasse et.

 

Opprinnelig i Jyllands-Posten lørdag 16. august 2014.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.