Feature

al.qaida.Ibrahim-Hassan-al-Asiri

Saudi-arabieren Ibrahim al-Asiri (32) er mannen som gjør at flypassasjerer nå må vise frem at elektroniske apparater har oppladede batterier. Al-Asiri er et ledende medlem av al-Qaida på den arabiske halvøy. Det var han som konstruerte underbuksebombene som ble brukt på et fly over Detroit 1. juledag 2009. Men al-Asiri er mer ambisiøs enn som så: Han drømmer om å outsmart vestlige myndigheter. Al-Qaida er besatt av fly. I 2010 oppdaget myndighetene i Dubai at blekkpatronene til printere inneholdt bombemateriale. Da de kontaktet britene sto allerede et fly i Midlands klar til å laste tilsvarende bomber skjult i printere. Denne hendelsen skremte vestlig etterretning. Al-Asiri er dyktig.

Nå tror de han har utklekket en ny bombe som hverken lar seg lukte eller oppdages ved gjennomlysning. Det er snakk om et helt nytt stoff. Hver dag tar titusenvis av reisende med seg ipads og smarttelefoner om bord. Ved å erstatte batteriene med bombemateriale, kan flyet sprenges. Det er dette sikkerhetsmarerittet myndighetene står overfor, takket være al-Asiri.

Intelligence officials believe Asiri is now trying to develop a device that will escape detection by even the most sophisticated scanning equipment. His latest technique is to use an explosive known as pentaerythritol tetranitrate, or PETN, which has no odour, and therefore foils sniffer dogs and X-ray machines.

Vi har hørt om selvmordsbombere. Al-Asiri tar også dette til et nytt nivå. De utstyres ikke med belter eller vester, men bomben plantes inne i kroppen. Han gjorde det med sin bror. Analt, og sprengte ham med fjernkontroll for å ramme den saudi-arabiske minister for sikkerhet. Broren ble drept og ministeren ble såret, men overlevde.

 

Asiri’s fanaticism is such that he even blew up his own brother, Abdullah, in a failed attempt to assassinate Saudi Arabia’s head of security. Asiri built a device that was concealed in his brother’s rectum and detonated by remote control from a mobile phone. Abdullah was killed instantly, although the Saudi official suffered only minor injuries.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2678737/UK-airports-alert-plot-bring-jet-Security-level-increase-set-lead-longer-queues-thousands-families-prepare-summer-breaks.html