Nytt

gaza.hamas.treningssenterjpeg

Den israelske hæren har offentliggjort bilder som viser hvordan Hamas benytter en skole som skjold. En treningsleir er lagt tett inntil en skole i Gaza. Ifølge IDF er den forbundet med tunneler. Sivile hus ligger inntil. I følge internasjonale konvensjoner er det ikke lov for krigførende parter å legge militære installasjoner inntil sivile mål. Hamas benytter dette bevisst og systematisk. Israel har valget; hvis det lar seg avskrekke har Hamas fått et overtak, hvis det bomber blir det anklaget for folkerettsbrudd. I begge tilfeller kommer Israel dårlig ut, men bare så lenge internasjonale presse later som den ikke forstår Hamas’ taktikk og klandrer Israel.

 

http://www.timesofisrael.com/no-end-to-gaza-rocket-fire-israeli-air-strikes-on-day-5-of-hamas-conflict/

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også