Det belgiske politi frygter at en Mohammed Merah copycat er på spil. Morderen fra det jødiske museum filmede sine drab, ligesom Mohammed Merah gjorde for to år siden i Toulouse.  Morderen fra  rue des Minimes havde et Go Pro-kamera fastgjort til brystet. ” Vi frygter en ny Merah, ” siger en kilde tæt på sagen, der ønskede anonymitet. Mohamed Merah myrdede imarts 2012 to soldater og tre jøder i Toulouse, og sårede fem.

Blodbadet i Bryssel varede kun 35 sekunder. Morderen havde to våben, det ene var et kort Kalashnikov stormgevær. Attentatet var grundigt forberedt. Målet var et maksimalt antal ofre. Videoerne viser en helt rolig fanatiker, blottet for empati forlade lokalerne uden at kigge ned på det israelske ægtepar Emmanuel og Myriam Riva, han lige havde skudt.

“Vore øjne mødtes. Der var intet udtryk i dem, ” siger vidnet. Skudsalverne havde givet genlyd i hele det gamle kvarter. Vidnet passerede attentatmanden på trapperne op til rue des Chandeliers

Han havde planlagt alt – herunder handsker og en kasket. Han var klar over museets CCTV overvågning og han havde udvalgt sig sit mål, som det fremgår af hans mangel på tøven efter at han opdagede det israelske par ved indgangen til bygningen. Han vidste også at museet i modsætning til synagogen i Rue Royale i nabolaget ikke var beskyttet af politiet.

En kilde tæt på efterforskningen, der vil være anonym, fortæller at angrebet passer på en islamistisk terrorhandling med et antisemitisk motiv. Den offentlige anklager nægter at bekræfte oplysningerne, men ifølge vores kilde er det det antisemitiske motiv der ligger bag anklagerens tavshed. Efterforskningen interesserer sig særligt for salafister, shiiter, der har været i kamp i Syrien. Belgien har flere dusin borgere, som har været i Syrien.

 

Dernière heure: Le tueur du Musée juif a filmé ses crimes (Snaphanens oversættelse)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂