Nytt

Vladimir Putin truer Ukraina med konsekvenser hvis myndighetene forsøker å gjenreise ro og orden. Slik er realitetene.

Putins trussel kom etter at ukrainske spesialstyrker hadde inntatt en forpost til byen Slovjansk, hvor noen av de verste huliganene holder til. To personer skal ha blitt drept. Ukrainerne kom ikke i nærheten av bykjernen.

Speaking on Russian TV as news of the Sloviansk operation was coming in, Mr Putin said: «If the regime in Kiev has begun using the army against the population inside the country, then this is undoubtedly a very serious crime.

«Of course, this will have consequences for the people who take such decisions, and this also affects our inter-state relations.»

BBC opplyste i går at huliganene i Slovjansk har tatt ti gisler, hvoriblant en amerikansk journalist og en ukrainsk fra Kiev. Leder for huligangene i Slovjansk  sa at dette bare var begynnelsen. I krig tok man fanger.

Putins uttalelse er i samme ånd.

Torsdag ble en ukrainsk politiker tilhørende Timosjenkos parti, gravlagt i Horlivka.

ukraina.rybak.volodymyr.horlivka

Volodomyr Rybak ble funnet grusomt torturert. Det lå en dyster stemning over begravelsen, forteller korrespondent Steve Rosenberg. Folk frykter for fremtiden.

The BBC’s Steve Rosenberg, who was earlier in Horlivka, said friends and relatives of Mr Rybak stood nearby listening to an Orthodox Christian priest chanting prayers amid a mood of shock and of deep pessimism for the future.

 

http://www.bbc.com/news/world-europe-27138300