Feature

Yahya Hassan

Yahya Hassan er sammen med sine danske kolleger Suzanne Brøgger og Christian Jungersen blandt de inviterede forfattere på PEN World Voices Festival, der afholdes i New York fra 28. april til 4. maj. Festivalens hovednavn er den indisk-britiske forfatter Salman Rushdie, der i lighed med Hassan lever under politibeskyttelse efter trusler fra muslimske fanatikere. Rushdie åbner festivalen mandag 28. april ved et arrangement kaldet On the Edge i The Cooper Union. Her kan Rushdie opleves i selskab med Adonis, Gado, Sofi Oksanen, Colm Tóibín, Noam Chomsky, Judith Butler og Paul Berman.

Fredag 2. maj kan Yahya Hassan, hvis han er vendt hjem fra New York – den unge digter er ikke kendt for at være mødestabil – opleves på Aalborg Katedralskole til et oplæsningsarrangement i skoletiden.

Det er ikke kun i USA, at Yahya Hassan gør sig bemærket. I marts blev hans selvbetitlede digtsamling udsendt i Tyskland. Her er den foreløbig udkommet i 15.000 eksemplarer.

 

http://denfrie.blogspot.dk/2014/04/yahya-hassan-fra-new-york-til-aalborg.html