Nytt

Hver tredje ansatte i Trondheim kommune har ifølge en kartlegging opplevd kritikkverdige forhold på arbeidsplassen de siste årene, men 38 prosent av av disse unnlot å varsle, ofte av frykt for negative reaksjoner fra ledelsen eller i overbevisning om at varslingen ville være bortkastet. Det er Adresseavisen som skriver dette (ikke på nett).

Frykten er ikke helt ubegrunnet:

Hele 17 prosent av varslerne i kommunen sier de har opplevd negative reaksjoner på at de sa ifra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen.

Hvem risikerer freden med omgivelsene hvis oddsene er de samme som i russisk rulett?

Det er lett å tenke seg at det relativt ofte kan dreie seg om personer som ikke er helt runde i kantene, sånn at det er enkelt for ledere som ikke vil innrømme manglende perfeksjon, å si at det er varslerne selv som er problemet.

Resten av verden tar hintet, ligger lavt i terrenget og gjør gode miner til slett spill, slik at fasaden ser perfekt ut. Slik forsvinner evnen til fornuftig konflikthåndtering. Denne mørke siden ved konsensus-Norge gjør seg gjeldende på litt for mange arenaer.