Nytt

Hvem ville ha trodd at det å ha gitt uttrykk for en privat motstand mot homofilt ekteskap som flertallet av Californias befolkning også viste ved folkeavstemning i 2008, senere skulle vise seg å være uforenlig med det å ha en ledende stilling i et software-selskap i samme stat, eksepsjonelle kvalifikasjoner til tross?

On Thursday, Brendan Eich, who has helped develop some of the web’s most important technologies, resigned under pressure as chief executive of Mozilla, the maker of the popular Firefox web browser, just two weeks after taking the job. The reason? In 2008, he donated $1,000 in support of Proposition 8, a California measure that banned same-sex marriage.

De dette ble kjent, fikk Mozilla en skur av reaksjoner som det ble vanskelig å leve med. Som så ofte ellers, var reaksjonene verre enn omstendighetene som avstedkom dem:

For example, OkCupid, a popular online dating service, set up a letter, visible to those visiting its site on Firefox, that castigated the chief executive. “Mozilla’s new CEO, Brendan Eich, is an opponent of equal rights for gay couples,” the letter said. “We would therefore prefer that our users not use Mozilla software to access OkCupid.”

The letter, which has since been removed, concluded that “those who seek to deny love and instead enforce misery, shame and frustration are our enemies, and we wish them nothing but failure.”

Toleransens innbilte talspersoner er som kjent de mest intolerante av alle.

Den kjente skribenten Andrew Sullivan, som selv er homofil og talsmann for homofilt ekteskap, synes homolobbyen er gått over stokk og stein i maktmisbruk:

“If this is the gay rights movement today — hounding our opponents with a fanaticism more like the religious right than anyone else — then count me out,” Mr. Sullivan wrote.

Mozilla kan i det minste regne med sertifisering av sin opptreden hos Veritas – bedriften som ikke kunne ha Ole Jørgen Anfindsen i sine rekker pga. private oppfatninger. Ordet konformitetserklæring kan med dette få en ny dimensjon.

Men noen bør snarest lage en sertifiseringsordning for bedrifter som er stolte av ikke å legge seg opp i hva deres ansatte gjør, tenker eller bruker pengene sine på utenom arbeidstiden.

 

New York Times: Mozilla’s Chief Felled by View on Gay Unions