En gruppe i Sverige protesterer mot at det finnes asylsøkere som får avslag. Natt til lørdag protesterte de ved å ramponere et 20-talls busser på en terminal utenfor Stockholm. Skadene beregnes til flere hundre tusen kroner.

STOCKHOLM. Ett 20-tal bussar vandaliserades natten till lördagen på företaget Travellers terminal i Skogås söder om Stockholm. Förövarna ska ha varit en grupp som protesterar mot Migrationsverkets avvisningar av asylsökande som fått avslag.

Fönsterrutorna på bussarna och en personbil har slagits sönder och slagord sprejats på fordonen och terminalbyggnaden. Tidningen Barometern i Kalmar mottog på lördagen ett meddelande från de okända gärningsmännen. I texten talas om «svenska myndigheters rasistiska deportationsprojekt» och om Sveriges och EU:s «systematiska kränkning av flyktingars mänskliga rättigheter».

Enligt Traveller uppgår skadorna till hundratusentals kronor. Företaget är dotterbolag till Bergkvarabuss med säte i Kalmar.

 

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17940143.ab