Danske PET anslår at det nå er 80 Syria-farere fra Danmark. Dansk politi er bekymret, men dte er ikke lett å stanse strømmen.

 

Nye tal fra Center for Terroranalyse, CTA, der offentliggøres i dag, viser, at mindst 80 personer har rejst fra Danmark til Syrien. Derudover kommer et ukendt mørketal. Da PET offentliggjorde en ny, forstærket indsats ved påsketid i år, var antallet nede på 45 personer.

..

Det skønnes, at ca. 1.000 personer fra Europa – især vores nærmeste nabolande – er rejst i krig i Syrien. Derfor arbejdes der også tæt sammen med en række andre efterretningstjenester. Nogle af de personer fra det øvrige Europa kan også udgøre en trussel mod Danmark. Flere terrorsager herhjemme har været planlagt fra udlandet.

»Samarbejdet er værdifuldt for os, fordi vi får et bedre indtryk af udrejste fra andre lande, som kan udgøre en trussel mod Danmark, men også fordi det i en række tilfælde har ført til, at udrejste fra Danmark er blevet nægtet indrejse i andre lande, hvorfra de kunne rejse videre til Syrien,« siger Jakob Scharf.

 

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6271645/pet-kan-ikke-bremse-syrien-krigere/