EU vil i løpet av kort tid sette al-Nusra-fronten på sin terrorliste. Det følger av at Sikkerhetsrådet 24 mai vedtok å sette gruppen på terrorlisten. Det er automatikk i saken.

Dermed slipper den danske regjering å svare på kritikk for at det ikke finnes instrumenter til å rettsforfølge Syria-farere.

 

En talsmand i Udenrigsministeriet oplyste i går aften til Den Korte Avis, at det kun drejer sig om få dage, inden al-Nusra Fronten officielt kommer på EU’s terrorliste og dermed også af den danske regering vil blive betragtet som en terrororganisation.
 
Det sker som følge af at FN’s Sikkerhedsråd den 24. maj besluttede at sætte al-Nusra Fronten, der er en al- Qaeda gruppe, på terrorlisten, og på det område følger EU i princippet automatisk FN.
 
Ingen ændring i regeringens linje
I Udenrigsministeriet understreger man, at der ikke er tale om nogen ændring i regeringens politik.
 
”Fakta er, at Danmark ikke har sin egen terrorliste. Regeringens linje er derfor, at man følger EU, så der er her ikke tale om nogen ændring i regeringens linje,” oplyser Udenrigsministeriet telefonisk til Den Korte Avis
 Nå blir det mer risikabelt å dra til Syria for å kjempe krigen. Det later til at mange av de som drar deler jihadistenes syn. De kan nå bli rettsforfulgt når de kommer hjem. Det danske overvåkingspolitiet kjenner til 65, men det kan være mange fler.
http://denkorteavis.dk/2013/danske-krigere-i-problemer-nu-kommer-al-nusra-i-syrien-pa-terrorlisten/