Nytt

Når vi legger nyvaskede og pene, men brukte klær i innsamlingsboksene til Fretex, er det i visshet om at de blir solgt videre og at pengene går til et godt formål. Fretex eies 100 % av Frelsesarmeen.

En kvinne ble i forrige uke imidlertid vitne til at det ble stjålet anslagsvis fem-seks plastposer med klær fra Fretex` innsamlingsstasjon på Leütenhaven i Trondheim sentrum. Kvinnen parkerte rett foran innsamlingsboksen, men de to kvinnene av utenlandsk opprinnelse lot seg ikke stoppe av den grunn. Kvinnen, som vil være anonym, sier til Adresseavisen 15.06. at hun er svært overrasket over at de kunne forsyne seg av en boks som sto så offentlig til.

– Jeg ble ganske sjokkert, og synes det var frekt gjort.

Geir Arne Bals, produksjonssjef ved Fretex Midt-Norge, forteller at de innimellom får inn meldinger om tyveri fra innsamlingsstasjonene.

– Vi har hatt litt problemer med boksen på Leütenhaven. Det har vært en del tyveri der. Nå skal vi sette ut nye bokser som er enda sikrere enn dem som var der fra før. De nye boksene krever at man bryter opp boksen dersom man skal fiske opp klær. Boksen som står på Leütenhaven, var allerede en forbedret versjon av den gamle boksen, men nå kommer altså en ny variant.

 

Det har aldri falt meg inn at klærne jeg har levert til Fretex, kan bli stjålet. Og lite visste jeg om at inntekter fra bruktsalget må benyttes til anskaffelse av innbruddssikre bokser.

 

Adresseavisens artikkel 15.06.2013 «Her forsyner de seg av Fretex-boksen» er ikke på nett.