Nytt

Omar Mustafa trakk seg fra ledelsen i Socialdemokraterna. Presset ble for stort. Men hvilke følger vil det få?

Motivet var åpenbart å verve stemmer blant Sveriges voksende muslimske befolkning.

Neste år er det valg til Europaparlamentet, til kommunestyrer, fylkesting og til den svenske Riksdagen. Innvandrerstemmene kan da bli avgjørende.

Men de som foreslo ham, hadde ikke tenkt over konsekvensene. Nå drar pressen og partikolleger frem hans uttalelser, særlig om jøder og Israel. Men dette har man visst i lang tid. Man visste også at Mustafa var leder for Islamiska Förbundet. Den posisjonen inviterer til konflikt. Eller trodde de som utpekte ham at det nettopp ville gi Sossarna stemmer? Trolig.
Men man forregnet seg.
Partiet ble nødt til å trekke en grense. Det irriterer nok en del velgere og tillitsvalgte. Ikke minst irriterer det mange av de potensielle velgerne Mustafa kunne fått til å stemme på Sossarna. Nå ser de at muslimer får en annen behandling. De vil føle det som en personlig ydmykelse. Det er én lov for Loke og en annen for Tor.
Islamiska Förbundet uttrykker stor skuffele over Expos oppførsel.
EXPO:s sätt att sköta denna situation visar oss som muslimer att EXPO lägger sig till den skara lobbyister som inte vill se muslimer hamna på betydelsefulla samhällspositioner.
Expo har slengt seg på den antimuslimske stemningsbølgen i Sverige, hevdes det.
Som representanter i det svenskmuslimska civilsamhället är vi emot häxjakten på Omar Mustafa och uppmanar till besinning. Det motstånd och de hårda anklagelser som har fällts mot Omar Mustafa, en konsekvent samhällsengagerad antirasist, visar inget annat än på den ökande antimuslimismen i samhället.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Sossarna-tvinger-islamist-ut-7173526.html#.UWp8qjmLOHt
http://www.aftonbladet.se/debatt/article16591572.ab