Det blir kanskje ikke så enkelt å få vasket bilen til under hundre kroner i Østfold heretter. Politiet gjennomførte i forrige uke en aksjon mot bilvaskehaller i Moss, Sarpsborg og Fredrikstad.

Bakgrunnen var å undersøke om alle regler blir fulgt av vaskehallene, blant annet innen utlendingsloven og bokføringsloven, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Tre vaskehaller med til sammen 17 personer ble kontrollert under aksjonen.

– Kontrollen avdekket at fire av disse personene var utenlandske borgere som oppholder seg ulovlig i Norge etter å ha fått endelig avslag på asylsøknad, og som plikter å forlate landet, sier politiadvokat Nina Marthinsen ved Sentral etterforsking- og utlendingsenhet i Østfold politidistrikt.

En av disse ble fengslet i påvente av å bli sendt ut av landet.

– Innehaveren av et av bilpleiefirmaene ble pågrepet og siktet for å ha flere utenlandske borgere i arbeid som ikke har arbeidstillatelse i Norge.

Måtte aksjoner som denne gi økt bevissthet om at billige tjenester gjerne er nettopp det fordi kjemperabattene i en viss forstand kommer fra salg av landet.

 

NRK Østfold: Politiaksjon mot vaskehaller

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂