Nytt

716-Ameer_got_his_gun

 

Kristne arabere, drusere, nomader og en lille gruppe muslimer slutter sig hvert år til den israelske hær Israel Defense Forces (IDF). Instruktøren Naomi Levari har lavet en dokumentarfilm om den sidstnævnte gruppe.

Erik Ernst beskriver i en artikel her på Denfri, hvordan grupper af jødiske israelere samt jøder i eksil støtter op om den palæstinensiske sag. Virkeligheden er endnu mere broget.

Israel har en befolkning på 7,22 millioner. 75 procent af Israels befolkning – svarende til cirka 5,4 millioner – er jøder, mens 20 procent er israelske arabere. 84 procent af de israelske arabere ermuslimer. En lille gruppe er kristne. Derudover er cirka fire procent af Israels befolkning såkaldt utilsluttede. Denne gruppe omfatter hovedsagelig personer fra det tidligere Sovjetunionen.

Der er obligatorisk værnepligt i Israel for jøder og drusere. Dette gælder både mænd og kvinder. Desuden aftjener jøder fra andre lande ofte værnepligt i Israel. Den israelske værnepligt omfatter ikke landets kristne og muslimer. Men hvert år er der kristne arabere, der melder sig frivilligt til den israelske hær, og der er også en ganske lille gruppe muslimske arabere, der føler en sådan loyalitet mod staten Israel, at de lader sig indrullere i IDF.

Sidstnævnte gruppe har den israelske instruktør Naomi Levari lavet en prisbelønnet film om. “Ameer Got His Gun” følger en ung muslimsk mand fra den lille by Sakhnin i det nordlige Israel, mens han gør tjeneste i IDF.

ameer got his gun   Muslimer gør tjeneste i Israels hær

Læs interview med instruktøren her

 

 

http://www.denfri.dk/2012/11/muslimer-gor-tjeneste-i-israels-haer/