Feature

IDF har offentliggjort en illustrasjon som viser hvilke deler av Israel som kan nås med hva slags raketter. Så lenge Hamas ikke har raketter av den iranskproduserte typen med størst rekkevidde, og presisjonen til rakettene med nest størst rekkevidde er liten, kan rakett-trusselen på et vis håndteres uten invasjon av Gaza så lenge innbyggerne i Ashkelon og andre byer nær Gaza har muligheten til å komme seg i sikkerhet på kort varsel.

Men hva skal Israel gjøre når de betingelsene ikke lenger er tilstede, eller man ikke er sikre?

Hamas vet at de politiske kostnadene for Israel blir store ved en invasjon av Gaza, også fordi Morsi lar det hefte usikkerhet ved om fredsavtalen med Egypt fra 1979 holder. Det hjelper ikke med et økonomisk svekket USA og et islamisert Europa. Om Israel føler seg trengt oppe i et hjørne, kan det hende de finner at tiden like godt er inne til å angripe Iran i samme slengen?

Les også

-
-
-
-
-

Les også