Israelske fly har bombet 800 ganger over Gaza, og antall drepte oppgis av palestinerne til 35. Likevel bruker avisene begreper som «bomberegnet» og gir inntrykk nærmest av at det minner om bombingen av Dresden.

Pressen problematiserer ikke det spørsmålet som ligger implisitt i meldingene: hvis 800 bombinger over et tett befolket område gir 39 drepte er det snakk om ganske presis bombing, for mange av de drepte var ment å skulle rammes. De var Hamas eller Islamsk Jihad-operative. Dermed blir tallet på collateral damage for 800 bombinger enda lavere. Israel greier altså i drive «surgical strikes» midt i et byområde. Pressen unnlater å se selvmotsigelsen i deres egen dekning.

The Israeli military did not provide a detailed accounting of its overnight targets, but said more than 180 sites were struck, for a total of more than 800 since the operation began.

Palestinian sources report 39 Palestinian deaths, according to Israel Radio.

 Fem Iron Dome-batterier har nøytralisert 213 missiler, og det er en treffsikkerhet på 90 %. Angrepene vil trolig sette fart i utbyggingen av Iron Dome som skjer med amerikansk finansieringsstøte. Netanyahu takket fredag Obama for støtten.
Hamas har skutt 660 raketter mot Israel siden Operation Pillar of Defense begynte onsdag.
http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=292248

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.