Nytt

Anjem Choudary var lørdag i Norge for å stifte organisajonen sharia4Norge. Lignende organisasjoner finnes i en rekke land.

Choudary har spesialisert seg på å provosere og mediene slipper ham til. Så også denne gangen. Han skal ha hektet seg på gruppen til mullah Krekar.

Den nye organisasjonen kalles Shari’ah4Norway, og tilsvarende organisasjoner er allerede etablert i land som Storbritannia, Danmark, Frankrike, Belgia, Sverige, Australia og USA, melder TV 2.

Choudary er i Norge denne uka for å vitne i rettssaken mot mulla Krekar. Lørdag vil han og hans norske meningsfeller imidlertid starte organisasjonen som blant annet mener det er riktig med dødsstraff for homofili og piskeslag for utukt.

Ifølge TV 2 er det ikke kjent hvilke støttespillere han har i Norge, men like før sommeren innledet han et samarbeid med nettopp Krekars tilhengere. Det er derfor trolig at det er personer fra dette miljøet som han skal starte organisasjonen sammen med.

Men kan også ta knoppskytingen på muslimsk side som tegn på at det skjer en radikalisering. I et slikt lys er Choudarys oppdukking her, ikke noe godt tegn.

 
Britisk islamist vil kjempe for sharialov i Norge
Den britiske islamisten Anjem Choudary starter lørdag en norsk variant av en organisasjon som kjemper for å innføre sharia-lov i vestlige land.