Fremskrittspartiet snur i synet på homofilt ekteskap og adopsjon og går i nytt programforslag inn for begge deler.

Dermed er Frp også på linje med Høyre i dette sensitive spørsmålet.

KrF blir stående alene med sin motstand.

– Det er en snuoperasjon, sier Frps helsepolitiske talskvinne Kari Kjønaas Kjos til NRK.

Hun sier årsaken til at flertallet i lang tid har ment at homofile ikke skulle få adoptere barn, var hensynet til barna.

…..

– Vi var engstelige for at det ville være vanskelig å vokse opp med foreldre av samme kjønn med tanke på mobbing. Nå er det mange som mener at samfunnet har kommet et skritt videre, sier Kjos.

Et flertall i programkomiteen mener nå at det er på tide å åpne opp for både adopsjon og at homofile par får gifte seg.

Forslaget vil ventelig fremmedgjøre konservative kristne fra å stemme Frp. På landsmøtet før siste valg var det et forslag om aktiv dødshjelp som fikk kristne til å steile.

Det er påfallende at partiets talskvinne bruker argumentet om at man har vært redd for mobbing. Det er vanskelig å tro at det ikke har vært motvilje mot at homofile skal ha samme familiestatus som mann og kvinne, med alt det har å si for barn og familie. Homofile kan tross alt ikke få barn seg imellom.

Nå velger partiet å hoppe bukk over denne alvorlige diskusjonen.

Frp mener nå at kjønn ikke har betydning for å bli forelder, et standpunkt som mange velgere neppe deler, hvis man gikk dem på klingen. Derimot har de neppe noe mot at homofile får adoptere barn, hvis det skjer etter en grundig prosess. Ved å slå de to tingene sammen har Frp kastet seg på en bølge som har ideologiske premisser som ikke har gått opp for mange velgere.

Igjen viser Frp at det er et parti som er svakt i verdispørsmål. Alt gjøres til et spørsmål om fritt valg.

Det ideologiske slaget kommer frem ved at NRK har hanket inn homser som ikke har noe til overs for at Frp kommer etter. Det finnes ikke tilgivelse der i gården. Frp har mistet toget og trenger ikke late som, er holdningen.

Slik er det også for Høyre når det melder seg på til den sosialdemokratiske familiefesten. Da får de beskjed om å vente ved døra, de har jo vært mot alt progressivt, og så har de den frekkhet å kreve å få være med.

Frp er enda verre stilt. Frp er evig fordømt. Noen må man ha til å styrte i helvete. Ellers vil ikke paradis smake like godt.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8359703