En milits inspirert av saudi-arabisk wahhabisme har innført en egen skatt for kristne og jøder i et område rundt Homs i Syria. Det er er en sharia-bestemt skatt kalt jizya, som alle kristne og jøder skal betale.

Nyheten vil kunne svekke oppslutningen om det syriske opprøret.

Det er opposisjonens egne organisasjoner som melder om overgrepet, et tegn på at de forstår faren.

Ifølge BBC har en hjemmeside med tilknytning til Den Frie Syriske Hær og Det Syriske Nationale Råd offentliggjort en rapport om, at væbnede islamistiske grupper indfører jizya, en skat for ikke-muslimer, der lever under muslimsk styre. Denne skat rammer fortrinsvis kristne, da der ikke bor jøder i og omkring byen Homs, skriver Kristeligt Dagblad.I oplandet til den syriske by Homs er tiden skruet tilbage til de allerførste dage efter islams fødsel.

..

Det er ifølge hjemmesiden al-Haqiqah, der er tilknyttet Det Nationale Syriske Råd for Sandhed, Retfærdighed og Forsoning, første gang, siden det syriske oprørs start for mere end et år siden, at islamisk lov er blevet implementeret i dele af Syrien.

Ifølge al-Haqiqah er det al-Farouq-bataljonen, en del af Den Frie Syriske Hær, der står bag det seneste tiltag om at beskatte kristne i området omkring Homs.

 ….

Rapporten fra al-Haqiqah beskriver, hvordan kristne familier i og omkring Homs bliver bedt om at betale jizya af de væbnede grupper. Hvis de kristne nægter at betale, bliver de truet på livet eller får familiemedlemmer kidnappet.

En anonym kristen kilde, der udtaler sig til al-Haqiqah, siger, at mindst 20 kristne er blevet kidnappet af al-Farouq-bataljonen indtil videre.

Flere af dem menes at være spærret inde i landsbyen Ammar al-Husn, der i løbet af oprøret mod den syriske præsident er blevet en slags hovedkvarter for dele af den syriske opposition.

Ifølge kildene skal militsen bestå av mujahedin fra Pakistan som har kommet for å bekjempe Bashar al-Assad.

At utenlandske krigere blander seg inn og kompromitterer opprøret er ytterst uheldig for syrerne.

Det internasjonale samfunn har dannet noe som kalles Syrias Venner. Støtten kan kjølne hvis disse kreftene ikke blir stanset. Eksemplet Libya har vist at ytterliggående krefter kan overta.

 

Syriens Venner, en løs sammenslutning af 71 lande, heriblandt Danmark, vedtog i begyndelsen af april på et møde i Istanbul at anerkende Det Syriske Nationale Råd som legitim repræsentant for alle syrere.

Store pengesummer er blevet afsat af EU, USA og arabiske lande til at hjælpe Det Syriske Nationale Råd, der blandt andet sørger for lønninger til oppositionens soldater.

Netop her mener Dansk Folkepartis Søren Espersen, at Syriens Venner har et problem.

«Der er en grund til, at Dansk Folkeparti ikke har bakket op om Syriens Venner. Med de erfaringer vi har fra krigen i Libyen, kan vi simpelthen ikke vide, hvem det er, vi støtter. Vi ser en opposition, der gerne vil vælte et regime. Nogle er seriøse folk, men andre har en klar islamistisk dagsorden,» siger Søren Espersen.

 

 
Kristne pålægges ekstra skat

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂