I Oslo prates det om at svak belysning, busker og trær skaper utrygghet når man skal bekjempe overfall. I Malmø angriper ungdomsgjengene privatpersoner ombord i busser hvor flere passasjerer er til stede. Belysning, busker og trær ser ikke ut til å  være den store utrygghetsfaktoren i Malmø.

Sydsvenskan skriver i en overskrift at en gutt angrep en kvinne på buss. Artikkelen forteller oss at kvinnen skal ha hatt en uoverenstemmelse med gutten. Det var flere som gikk til angrep på kvinnen, og når bussjåføren grep inn fikk også han gjennomgå. Men med hjelp av passasjerer klarte man å holde fast den mest aktive, en 15 åring.

Det var strax före klockan 19.30 som bråket uppstod ombord på bussen när den befann sig vid Konserthuset. Av okänd anledning ska den 26-åriga kvinnan hamnat i dispyt med 15-åringen.

– De var flera stycken som gick på henne. Hur många vet jag inte men 15-åringen var den som var mest aktiv, säger Anders Kristersson, inre befäl i Malmö.

Kvinnan ska ha fått ta emot flera slag och blev dessutom neddragen på bussgolvet.

När busschauffören försökte ingripa blev även han slagen. Tillsammans med passagerare på bussen lyckades han ändå hålla kvar 15-åringen i väntan på polis. De övriga som misstänks varit delaktiga i misshandeln försvann från platsen.

 http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1603576/Man-misshandlade-kvinna-pa-buss.html