Nytt

Mange av oss har i flere år hatt stor glede av amazon.com som bokhandel. Nå kan det se ut som om selskapet også har til alvorlig hensikt å drive forlagsvirksomhet, en nyhet som neppe blir særlig godt mottatt i den tradisjonelle delen av bransjen. Denne høsten vil Amazon nemlig utgi 122 bøker, både elektronisk og på papir.

“Everyone’s afraid of Amazon,” said Richard Curtis, a longtime agent who is also an e-book publisher. “If you’re a bookstore, Amazon has been in competition with you for some time. If you’re a publisher, one day you wake up and Amazon is competing with you too. And if you’re an agent, Amazon may be stealing your lunch because it is offering authors the opportunity to publish directly and cut you out.

Dette betyr neppe kroken på døra for de veletablerte forlagene, men det virker nokså opplagt at de med tiden vil profitere mindre på å være mellomledd for leser og forfatter. Konkurransen skjerpes, og bibliofile kan bare glede seg.

 

New York Times: Amazon Signs Up Authors, Writing Publishers Out of Deal

Les også

-
-
-
-