Nytt

Bare 4 prosent av norskpakistanere er fysisk aktive. Arshed Khan er en av de 4 prosentene, og han prydet forsiden av Aften 27.september.

Et bilde av den syklende norskpakistaneren ble kronet med overskriften «Se, en sporty pakistaner»

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og det var flere politisk korrekte som syntes forsiden var forkastelig. I Oslo skal ikke en spade kalles for spade. Anders Giæver uttrykte sjokk og vantro.

Sjokk og vantro, slo VGs Anders Giæver fast på Facebook i går.

Fofatter Torgrim Eggen hev seg på

Fryktelig pinlig, skrev forfatter Torgrim Eggen i Giævers kommentarfelt på Facebook. Og Giæver selv skrev at tittelen er på høyde med den klassiske Donald-replikken «Se, jeg kan sykle uten hode». «Kuriøs tittel i sin bestemoraktige forbløffelse», kommenterte han.

Noen mener at Aften har skrudd tiden tilbake.

På Twitter har mange sendt videre «Sjokk og vantro i Aftenposten»-meldingen fra Giæver og dessuten @Eivindtraedal som skrev ”Seriøst. Lever vi på 50-tallet. Aften, ass.”

Noman Mubashir nevner «gufs fra fortiden.»

NRKs Noman Mubashir reagerte. Hans kommentar «Et gufs fra fortida» ble tittelen på saken som Dagbladet i dag har laget om Aftens forsidetittel. Her sier Mubashir at tittelen ga ham assosiasjoner som «Se, en neger har kommet til bygda».

Redaktør Kjersti Løken Stavrum i Aften uttaler at de har trådt feil. Men har de ikke beskrevet noe alle ser i Oslo, det er da særdeles sjeldent å se voksne folk med pakistansk bakgrunn sykle? I de østlige bydeler er det ikke uvanlig å se pakistanske unger sykle rundt uten hjelm på gamle sykler, men voksne?. (Sjokk og vantro?)

Vi konstater at vi har trådt feil i forsøket på å omtale annerledeshet hos noen i vårt flerkulturelle samfunn. Jeg håper denne setningen ikke blir feiltolket. For det er et faktum at nettopp konkrete referanser og omtaler av noe som er forskjellig, kuriøst eller spesielt ved noen som representerer det flerkulturelle i Norge, er svært vanskelig.

Kjersti Løken Stavrum setter også noen ord på hvor vanskelig det er å manøvrere seg i det multikulturelle samfunnet. Det er alltid noen som tar seg nær av det som blir sagt, og vi skal vise hensyn.

Det flerkulturelle Norge er en ung verden. Det er stor fare for å bli mistrodd for å stå for andre verdier enn man faktisk gjør. Mange er uhyre årvåkne for feiltrinn og mangel på eleganse. Men dette gjør også at journalistikken blir styltete, unødig komplisert og kanskje til og med unnvikende.

Hva synes hovedpersonen selv om forsideoppslaget?

Og syklisten selv synes det var et fint oppslag.

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4240555.ece