Anders Behring Breivik hadde kontakt med English Defence League, og møtte flere medlemmer da han var i London for å høre Geert Wilders i mars ifjor.

Det er Daily Telegraph som skriver dette. Avisen har snakket med EDL-medlemmer som bekrefter at Behring Breivik hadde mange EDL-venner på Facebook. Det sies også av en anonym kilde at han møtte ledere for EDL under London-besøket.

Breivik skryter selv av at han hadde 600 EDL-medlemmer som venner på Facebook.

Daryl Hobson, som organiserer EDLs demonstrasjoner, skriver i en epost:

Mr Hobson said in an online posting that: “He had about 150 EDL on his list … bar one or two doubt the rest of us ever met him, altho [sic] he did come over for one of our demo [sic] in 2010 … but what he did was wrong. RIP to all who died as a result of his actions.”

Hobson går ikke lenger til å bekefte FB-venner og at Behring Breivik var i London på en demonstrasjon. En anonym EDL-kilde sier han har forstått det slik at Behring Breivik møtte EDL-ledere. Opplysningene er ikke presise.

“I spoke to him a few times on Facebook and he is extremely intelligent and articulate and very affable,” said the source. “He is someone who can project himself very well and I presume there would be those within the EDL who would be quite taken by that. It’s like Hitler, people said he was hypnotic. This guy had the same sort of effect.”

Selv sier Behring Breivik at han var i kontakt med EDL og inspirerte dem i grunnleggelsen av organisasjonen.

“I used to have more than 600 EDL members as Facebook friends and have spoken with tens of EDL members and leaders,” he wrote. “In fact, I was one of the individuals who supplied them with processed ideological material (including rhetorical strategies) in the very beginning.”

Behring Breivik har skrevet at han var i London i 2002 i forbindelsen med grunnleggelsen av en hemmelig ridderorden. Dette er noe britisk politi er svært interessert i. Han skriver også at han har hatt en britisk mentor som han kaller Richard.

Norway killer Anders Behring Breivik had extensive links to English Defence League